Om våra måttbeställda bakstycken

Med våra syrafria och måttanpassade bakstycken kan du snabbt och enkelt rama in dina bilder. Det skapar fler möjligheter, och du kan alltid vara säker på att kunna rama in dina bilder, oavsett storleken på din ram eller bild.

Syrafria bakstycken

Alla våra bakstycken är givetvis helt syrafria. De är i flera lager där en sida är syrafri. Den syrafria sidan har en ytvikt på 450g per kvadrat och tjockleken är på 0,4 millimeter. Det här gör att du inte behöver oroa dig för om våra bakstycken kan skada dina värdefulla bilder eller konstverk.

Bakstyckets uppgift

Bakstycket har flera uppgifter i en inramning. Det ska skydda bilden samt förhindra att damm och smuts når dina motiv. Det ska ske på ett säkert sätt genom att bakstycket också vara 100 % syrafritt. Dessutom ska bakstycket hålla allt på plats i ramen. Trycket från glas ska också göra att bakstycket kan hålla emot alla delar i inramningen, och göra din bild plan och fin. Oavsett om bilden ligger dikt mot glaset eller har en passepartout. Sammantaget är alltså bakstycket en mycket viktig ingrediens i din inramning tillsammans med alla andra delar.

 

Läs hur du beställer måttanpassade bakstycken » | Alla våra måttbeställda produkter »