Om våra måttbeställda akrylglas

Vi erbjuder våra kunder måttbeställda akrylglas, där du själv kan välja dina egna mått och storlekar. Det här skapar fler möjligheter för dig som kund, när du behöver ett skyddande glas till dina inramningar eller tavlor. Det är dessutom lättare och säkrare att hantera.

Enklare med akrylglas

Att rama in konst, bilder eller fotografier med akrylglas har många fördelar. Det är väger inte lika mycket som riktigt glas, och är inte lika skört. Det gör akrylglaset mycket lättare, säkrare och billigare att skicka på posten, jämfört med riktigt glas. Speciellt om det är större glasskivor. Dessutom skyddar akrylglaset din bild genom att förhindra damm och smuts. Om man ska rama in en plansch, affisch eller poster, behöver man akrylplast eller riktigt glas. Akrylglaset trycker bilden plan och fint mot bakstycket. Här kommer akrylglaset till sin rätt, då det ofta är svårt och dyrt att skicka riktigt planglas i storlekar över 50x70 cm som paket.

Bra att veta om akrylglas

Det finns några saker som kan vara bra att veta om akrylglas. En sak är att akrylglaset är lite känsligare för repor än riktigt glas. Det kan även bli laddat med statisk elektricitet, och därför dra till sig damm. Akrylglaset är tillverkat av Polymetylmetakrylat (PMMA) och är vanligt som fönster i bland annat flygplan. Polymetylmetakrylat är känslig för aceton, syror och klorerade kolväten som kloroform. Andra vanliga namn för akrylglas är Plexiglas, Bonoplex och Perspex (namn på varumärken).

 

Läs hur du beställer måttanpassade akrylglas » | Alla våra måttbeställda produkter »