Köpa måttbeställda akrylglas

Här visar vi hur du beställer akryglas i egna mått. Perfekt om du behöver glas till din tavla eller inramning med udda storlekar.

Köpa måttbeställda akrylglas

För att beställa akryglas till din tavla eller ram kräver bara att du vet falsbredd och falshöjd på din ram. Här beskriver vi kort hur det går till.

Steg för steg

1. Mät din ram

Börja med att mäta din ram noggrannt. Mät flera gånger och skriv sedan upp vad du har för falsbredd och falshöjd (bredd x höjd) på din ram.

2. Välj bredd och noggrannhet

Nu ska du välja en bredd som är cirka två millimeter mindre än vad din ram är i falsbredd. Mäter du fram till exempel 50 centimeter på din ram, väljer du 49 centimeter här. Sedan väljer du noggrannheten +8 millimeter. Med dessa val har du valt en bredd på 49,8 centimeter, vilket är ett bra mått för en ram med en invändig bredd på 50 centimeter. Det beror på att akryglaset måste vara något mindre än ramen för att kunna passa.

3. Välj höjd och noggrannhet

Precis som i punkt två, ska vi välja ett mått som är två millimeter mindre än vad du mäter fram i falshöjd på din ram. Om du mäter fram 70 centimeter, väljer du 69 centimeter här. Därefter väljer du +8 millimeter som noggrannhet. På detta sätt får du ett akryglas som har en höjd på 69,8 centimeter, vilket är ett bra mått om din ram är 70 cm hög i falsmått.

 

Alla guider och artiklar »